Grafisk profil Bakgården
Image
Image

Bakgården

2014
Logotyp och grafisk profil, förpackningsdesign och print för Bakgården i Revsund.

I uppdraget låg komplexiteten att det inte bara var ett företag utan fyra som skulle samsas om logotypen. Att hitta en symbolisk förklaring till flera företag som huserar under samma tak - ett bageri, en cateringfirma, en musikstudio och ett ölbryggeri. Logotypen skulle passa de produkter gården producerade så förpackningslinje behövde tänkas in.

Bakgården ligger vackert på en höjd med utsikt över Revsundssjön i Jämtland. Stenugnsbageriet ligger i gamla stallet, humlen som klättrar på humlestörar vittnar om ölintresset. Fotograf Sandra Lee Petersson plåtade och vi byggde upp en fantastisk bildbank att ösa ur. Logotypen blev ett hus, ett Bakgården, som rymde symbolerna för catering - tallrikar, trumpeten - Gustav Hyléns trumpet, ölkruset och brödet. Vidare togs ett grafiskt underlag fram som skulle bli dekor på produkter, silkespapper att vira in de nybakade bröden i mm. Öletiketterna fick form och färg. Bilen dekalerades, ölunderlägg och korkar skulle såklart specialdesignas.

Arbetet blev nominerat till Svenska Designpriset.
Designer
Designer: Lena Andersson

Kategorier

Designer

Sök

D

som i Design
På designscenen visar vi upp vad design är i Jämtland, Härjedalen och Västernorrland. Här finns ett urval av innovativa produkter, tjänster och designprojekt som har utvecklat och bidragit till en kreativ samhällsutveckling. Design gör skillnad och det vill vi visa upp.

Delta med din design på designscen.se >>>