Image
Image
Image

Expedition Ljungan 

2022
Expedition Ljungan: en färd längs hela Ljungan från havet till källflödena vid Helagsglaciären. Färden var ca 40 mil lång och uppdelad i 19 etapper med vandring till fots, paddling med kanadensare genom en del av Ljungans sjösystem och cykling vissa sträckor. Med hjälp av grafisk formgivning och design av konceptet ville man sätta ljuset på Ljungans situation med tanke på vattendomarna som ska omförhandlas och expeditionen genomfördes som en klimat- och miljömanifestation. Längs vägen berättade aktörer om olika miljö- och klimatsatsningar och om klimatförändringarnas effekter. Expedition Ljungan pågick mellan 14 juli till 6 augusti 2022.
Designer: Tove Gulliksson Arbetsgrupp: Eldsjälarna som genomförde projektet i Naturskyddsföreningen Sundsvall Ånge och Friluftsfrämjandet Njurunda.

Kategorier

Designer

Sök

D

som i Design
På designscenen visar vi upp vad design är i Jämtland, Härjedalen och Västernorrland. Här finns ett urval av innovativa produkter, tjänster och designprojekt som har utvecklat och bidragit till en kreativ samhällsutveckling. Design gör skillnad och det vill vi visa upp.

Delta med din design på designscen.se >>>